15 June 2009

Maltoosajaht

Viimane hetk jaaniõlle käimapanekuks, seepärast palusin Meritil linnast tulles maltoosat, suhkrut ja pärmi osta. Järve Selverist sai ta kolm viimast pudelit, Saku poes ei olnud üldse. Meie aja jooksul paikaloksunud retseptuur näeb ette 5 pudelit maltoosat ja 3 kilo suhkrut. Jõuluporterisse võib 6 pudelit ka panna.
Läksime siis õhtul hiljem veel Laagri Maksisse maltoosat juurde ostma. Netu. Kell sai just 10 ja lootus oli veel vaid 11'ni avatud poodidel.
Kadaka Selver - netu.
Mustika Prisma - 1 viimane pudel :)
Tondi Selver - netu.
Seks ajaks oli kell juba 11 ka saanud ja seega tuleb seekordsest õllest nelja maltoosaga Jaani Hele.

Mis veel vahepeal juhtunud on... eile oli ema sünnipäev ja sel puhul tegime traditsioonilise automatka. Sedakorda ei vallutanud kaugusi, vaid tuuritasime koduse Nissi valla väiksematel teedel. Sealt edasi läbi Haiba ja Varbola Rapla külje alla Krantsi kõrtsi hilisele lõunasöögile ja samamoodi külavaheteid pidi tagasi.
Kuna meid oli 6, siis sai laenatud Kaizi Multivanni, mis end ühe väga mõnusa reisibussina näitas.

Uut tsiklit polegi peale seda meeldejäävat läbivihmakojusõitu käivitanud. Kui ma alul plaanisin kõnetada teda hellitusnimega ÜleMäe (mugandatuna TransAlp'ist), siis peale toda sõitu näib, et palju rohkem vääriks ta hoopis nime LäbiVihma. Sest erinevalt meie senistest niiskusega turtsumakippuvatest ratastest ei teinud vihmassõit temale vähimatki.

1 comment:

  1. Väga õige tegu. Mina ostsin täna paki kalja, et see peatselt käima panna :)

    ReplyDelete