18 June 2009

Iff Only

Eile Käsmus Ifi kontserdil.
Palju toredaid tuttavaid inimesi, kellega ammu pole trehvanud.
VÄGA palju toredaid inimesi, kellega ei ole varem trehvanud.
Palju toredat tuttavat muusikat.

Me läksime sinna tsiklitega ja jäime veel peale lõppu kauemaks kauni suveõhtuse Käsmu vahele jalutama, et mitte meetrikaupa liikuva autorivi vahel vänderdada. Tulema saime alles kl 11 paiku, kui päike juba poolsaare tipu taha vajunud.
Tagasiteel Kolgaküla kandis soojemaltriietumisepeatuse järel ei võtnud Meriti ratas enam starterit taha. Paari korra proovimise järel võttis, siis aga näitas üldse pimedat pilti. Õnneks osutus viga lihtsaks akuklemmi lahtipõrumiseks, mille kohapeal kiiresti leitud-parandatud sai.
Üks paar ndl tagasi läbitud külavahetee jupike, mis siis kaunis kuiv ja tolmune oli, üllatas mudaste lompidega. Merit sai ühes sellises tsikli landscape-formaati. Ise õigel ajal vahelt ära, aga üks rattakülg ootab praegu õue peal survepesu.
Aruküla alevivahel kargas järsku metskits kuskilt põõsast välja ja ühe lennuka hüppega nina alt üle tee. Õnneks oli meie kiirus asulasisesele liiklusele vastav. Varsti peab neid juba keset Talina linna ka kartma hakkama, maütlen.
Tänu väikesi teid mööda sinkavonka tulekule jõudsime koju alles 1 ajal.

Aga selle LäbiVihma kütusekulust ja paagi mahust ja kraanide loogikast mina veel aru ei ole saanud. 170 km peale tankimist peab juba reservikraani avama. Vana kollase tankeriga sai 500 km sõita...

2 comments:

  1. Hmm...170km reservi peale keeramiseks on tõesti tsipa vähe...mul tavaliselt reservi peale läheb umbes 220-250 vahel...olenevalt keeramisest. Peaks karpad ehk maha võtma ja ära puhastama ja ära sünkroniseerima.

    ReplyDelete
  2. Ma esialgu arvan, et põhjus on auto bensiinifiltris, mis teatavasti on ette nähtud koos pumbaga töötamiseks, mitte paagist isevooluga. Madalama nivooga ei jõua bensiin sealt lihtsalt enam end läbi pressida. Sest kui peale mootori turtsumahakkamist paak avada, on seal veel kütust küll, kuigi filter kuiv. Natuke ootad ja loksutad ratast, saab jälle sõita.
    Seega ma vahetasin selle filtri äsja spets tsiklifiltri vastu välja, aga ei ole veel jõudnud katsetada, kas nüüd saab kauem sõita.

    ReplyDelete