26 March 2009

Scoutsrännak

Eelmist postitust lugedes võisid Sa endamisi mõelda, et mida imet ta trambib kümnete km kaupa. Aga näed -- salatrenni tegi :) Tallanahka kasvatas! Ikka selleks, et täna läbida 30-km Scoutsrännak.
Olgu meenutatud, et see oli Martti idee 3 aastat tagasi sellele üritusele minna. Koos osalesime me ka aastal 2007. Mõlemal aastal ca 6,5 h ajaga ja verivillis jalgadega. Eelmine aasta jäi mingitel asjaoludel vahele... ei mäletagi, kas oli ilm sant või tervis korrast ära. Vahepeal on Martti oma sportliku suutlikkuse igasugu ikstriimide ja rogainidega võrratult kõrgemale kasvatanud, aga tahtsin ka mina proovida, kas viimaste kuude jalgsikäimistel ka mingi efekt on ja ilma suuremate kahjustusteta see matk läbida õnnestub.
Martti läks rajale omas tempos ja ca 4,5 tundi peale starti talle helistades sain kuulda, et ta juba tunnike tagasi lõpetas. Mida oli ka oodata. Aga ikkagi -- Respekt.
Mina aga kõndisin koos esimest korda osaleva Tiiduga. Esimesed 10 km tulid nagu muuseas, keskmine kiirus ca 6 km/h. Teine kolmandik tegi meil mõlemal juba jala hellaks. Kolmanda alguseks oli Tiidul kandadel liha lahti. Sellele vaatamata jätkus tal tahet+jaksu viimased 5 km sörgiga läbida. Ajaks temal 5:43, minul 5:45. Mis mahtus planeeritud 6 tunni sisse. Ja mis peamine -- olgugi et vasaku jala väiksel varbal on suur ja kannal väike vesivill, on enesetunne suurepärane ja varasemate aastate veremaitsest pole juttugi. Oma osa selles on muidugi meid peale lõpetamist oodanud Martti saunal ja Pireti pidusöögilaual.
Veel muljeid...
* Ilus ilm. Olgugi et külm ja kohati mereäärselt tuuline, see-eest rõõmsalt päikseline. Mida näost praegu selgelt tunda on.
* Lumised-jäised teed. Kohati vastikult libedad. Olin siuke snoob, et vedasin kaasas 2 paari jalanõusid ja vahetasin neid vastavalt teeoludele: asfaldil vetruva tallaga toss, metsateedel matkasaabas, millel kruvid libisemise tõkkeks kontsa sees. Oli abiks.
* Meeldiv kohtumine Peebuga. Suuresti tänu temale möödus viimane 5 km vaat-et märkamatult. Peep suutis üllatada sellega, et läbis rännaku valgete püstega, mis jäid praktiliselt puhtaks. Tegelikult olid teed kohati ikka VÄGA porised... Aga jah, kui tal poleks särk soolaviiruline olnud, oleks tema osalemist pealevaadates üsna raske uskuda olnud :)

GPS-logi saab näha, nagu ikka, GeoApest.
Pedomeetril on päeva lõpuks näit 42485.

No comments:

Post a Comment