16 February 2010

Kiiruskaameratest

Mitmete tuttavatega on jutuks tulnud, et huvitav, mida need külmutuskapid praegu seal Tartu maantee ääres tegelikult teevad ja kuidas see info kiiruseületajani viiakse. Äsja oli juhus ühte sellist teavitust piiluda. Panen selle sisu siia teile uudistamiseks. Ei, ei olnud mina see patustaja :)
-------------------
Teavitus sõidukiiruse ületamise kohta
Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna liiklusmenetlustalituse (Vikerlase tn 14, 13619, Tallinn, registrikood 70008747, telefon 612 3280, menetluskeskus@politsei.ee) liikluspolitseinik ************ on tuvastanud, et **.02.2010 kell **:** Tallinn - Tartu - Võru - Luhamaa maantee 77.3 kilomeetril, kus lubatud suurim sõidukiirus on 70 km/h, sõitis sõiduk ************* registreerimismärgiga ****** sõidukiirusega 80 km/h +/- 4 km/h, millega ületas lubatud sõidukiirust vähemalt 6 km/h.
Teavitame Teid, et testime hetkel kiiruskaameratega seotud kirjaliku hoiatamismenetluse moodulit.
Käesoleva kirjaga hoiatustrahvi ei kaasne. Hoiatamismenetluse mooduli tööle rakendumisel määratakse kiiruseületamise puhul hoiatustrahv mootorsõiduki registrijärgsele omanikule või vastutavale kasutajale, kui viimane on registrisse kantud.
Täpsema informatsioon peatselt rakenduvast kirjalikust hoiatamismenetlusest on leitav Politsei- ja Piirivalveameti veebilehe aadressilt http://www.politsei.ee/kiiruskaamerad.

Väljavõte liiklusseadusest
§ 74'66. Kirjalikus hoiatamismenetluses kohaldatava hoiatustrahvi määrad
Kirjalikus hoiatamismenetluses kohaldatakse hoiatustrahvi järgmiselt:
1) suurima lubatud sõidukiiruse ületamise korral määratakse hoiatustrahv, mille suurus kroonides saadakse lubatud sõidukiirust ületanud kilomeetrite arvu korrutamisel arvuga 50.

No comments:

Post a Comment