21 April 2010

Andalucia 4

Vahepealsetest märkimisväärsustest:

* Pühapäevane vihm - selline, mida ka Merit ei ole väidetavalt siin elamise ajal näinud. Ülevalt mägedest tuli paksu mudast vett mööda tänavaid jõena alla. Kanalisatsiooniluugid kerkisid kaevude pealt üles ja vesi paiskas nad kõrvale. Järgmisel hommikul olid mitmes kohas suurtel teedel vee poolt kokku kuhjatud liiva- ja kruusavallid, mida siis jõudumööda koristama asuti.
Ent pühapäeva õhtupoolikuks ilm selgines ja "kohaliku eestlase" (ses mõttes, et juba aastaid siin elanud) Maire sünnipäeval saime juba rannas jalutada.

* Esmaspäeval väike reis Mihhase külla (Mijas Pueblo). See tiheda tänavatevõrgu ja säravvalgeks lubjatud majakestega mägiküla asub siinsamas lähedal, 5 km sisemaa poole, ja vaatamata arvukale turistidevoole on säilitanud oma ajaloolist hõngu. Eesti mõistes väikelinn oma pisikese künkatipul asuva Toompeaga - kirik, härjavõitluste areen ja imekaunis park põnevalt käänuliste jalgradadega ning aina uusi ahhetamapanevaid vaateid pakkuvate platvormidega otse kuristikunõlval.

* Teispäev - esimene tõeliselt päikeseline ilm. Sain mina siis ka esimest korda oma valge kõhu paljaks võetud (siinsamas maja siseõues asuva basseini kaldal) ja paari tunni jooksul ka roosa jume peale.
Õhtupoolikul jalutuskäik Torremolinoses. Üritasime muuseas üles leida kolme aasta taguse Maroko-reisi esimeseks peatuspunktiks olnud hostelit. Leidsime itaalia restorani, kus tookord õhtust sõime, ent hostel jäi tänavatelabürindis selgemate pidepunktide puudumisel leidmata. Pärast jalutasime veel biitšil (austades hispaania keelt pean ütlema playa'l), mis küll sarnaselt kodulähedase Fuengirola korduvalt läbijalutatuga on põhimõtteliselt samasugune tihedalt hotellide ja söögikohtadega palistatud tänav, ent millegi poolest siiski ka täitsa omanäoline. Rohkem raha, edevust ja glamuuri.

Täna plaanime minna pikemale autotuurile sisemaale, Ronda-kandi mägedesse.
Lennuliiklus näitab taastumise märke. Samas, KATLA all podiseb jätkuvalt tuli...

No comments:

Post a Comment