30 October 2009

Elitaarset Mängu harrastav Rahva Auto

Eile käisin Golfiga ülevaatusel ja sain tehnopassi täis. See tähendab, et kõik 13 rida, mis selles passis ülevaatuse templitele ette nähtud on, on tembeldatud. 1998 kevadel sai see auto minu omaks ja on olnud pidevas kasutuses. Tõsi, viimased viis aastat "teise" autona ning peamiselt autoorienteerumiseks, ent enne seda olid aastaläbisõidud pidevalt 40 tuhat km ja enam.
Eestisse tuli auto Lõuna-Saksamaalt aastal 1996 ja oli siis kaks aastat hea sõbra Kaizi käsutuses. Auto väljalaskeaasta on 1985 ja praeguseks hinnanguliselt pool miljonit kilomeetrit läbisõitu. Täpselt ei saa öelda, kuna odomeeter ei tööta tal enam ammu. Ja vähemasti pooled nendest kilomeetritest on veeretud mitte Bundesrepubliiki siledatel bahnidel, vaid võimalikest kõige hullematel Eesti teedel - ca 50 AO võistlust, radade tegemine, sekka mõned rahvarallid.
Saatus on vanakest hoidnud ja vaatamata rokkivale elule on väsimuse märke näha üksnes roostetäppidest usteservadel ja lävekarpidel. 1,6se karburaatormootori remondid on piirdunud rihmavahetuse ja klapireguleerimisega, kusjuures õlikulu on nii väike, et vahetusvälba jooksul õli lisama ei pea.
Enne järgmist ülevaatust pean nüüd aga ARKis käima ja uue tehnopassi küsima. Loodetavasti jätkub ka sinna veel palju templeid.

No comments:

Post a Comment